fredag 20 mars 2009

Tufft i Vietnam

Flyget går från Siem Reap till Ho Chi Minh City och sedan vidare till Da Nang. Kambodjas torra mark skiftar till stora floder, höga hus och grönska. Välstånd, tänker jag, men märker snart att detta inte har påverkat humöret. I Kambodja möttes vi av leenden, oavsett om vi köpte något eller inte, och de som log gjorde det inte nödvändigtvis med en baktanke. Här ler man inte i onödan och blir snabbt irriterad. I Vietnam är folk längre och har kortare tålamod. Jag föredrar när det är tvärtom.

Vi checkar in på Thien Thanh hotel i Hanoi. Rummet med utsikt över risodlingarna som vi bokade en månad i förväg och bekräftade tre dagar innan är upptaget. Istället bjuds oss ett rum mot gatan. När jag opponerar mig blir receptionisten sur. När vi vill ha en timmes betänketid, och kolla andra hotell, vill de inte gå med på det. Antingen ja eller nej och det på stört. Vi utstår en natt i det sämre rummet och byter sen till vårt utlovade. Hotellpersonalen och vi börjar bli bättre vänner.


Hotellet är också superfint med roligt dekorerade rum, en iskall pool i entré-utrymmet(!) och fin utsikt från balkongen:


Fast egentligen var utsikten den här:

Inga kommentarer: