onsdag 4 mars 2009

Coral Bay

Vi badar alldeles utanför Vikri och egentligen är det bra, men i oss finns ett gnagande missnöje. Det är för att det inte har funnits några ordentliga sights på den här resan, föreslår jag. Sen kommer jag på en till sak; den malaysiska kulturen har vi hittills inte erfarit, bara en utspädd kinesisk eller indisk. De flesta människor vi mött har också varit indier eller kineser.

Nåväl, vi går över till att minnas andra stränder vi varit på: Tulum, Krabi… Undrar hur det ser ut där idag, tio år senare? Förmodligen mycket sämre. Jag hatar att leva i den yttersta tiden då allt bara blir sämre och man måste skynda sig att uppleva saker innan de blir förstörda. Tvärs över vattnet syns Pangkor Laut, hela ön är en lyxanläggning där det billigaste rummet går för 4 000 kr natten. Där är det förmodligen bättre natur än här. Till slut kommer det bara att finnas natur i nationalparker och på privat område.


Andra dagen hyr vi en moped och åker till Coral Bay som är en mycket finare strand. Naturen är paradisisk, så som den lätt blir och människan är som vanligt förjävlig eftersom det flyter plastskräp här och där. Efter ett antal badningar är det fortfarande mycket dag kvar. Så vad ska vi göra här imorgon? Åka vidare. Jag skulle aldrig klara en vanlig semester.

Inga kommentarer: