söndag 1 mars 2009

Bukit Gombak

Så heter en tunnelbanestation vi aldrig kommer till men vi pekar på varandra och säger ”Bukit Gombak!” med samma uttryck som om man hade fått syn på ett märkligt djur. Det är vår humor, det är så vi tillbringar kvällarna då vi ligger slutkörda på hotellet.
- Vad tycker ni om Singapores nightlife? Har ni varit på någon klubb? frågar pressansvarig på New Majestic Hotel. Vi mumlar något ursäktande om jetlag. Vi ursäktar oss också för att vi bor på Golden Landmark och inte ett hippt designhotell. Hon å sin sida ursäktar sig för att det regnar. Anledningen till vårt samtal är att jag recenserar designhotell i Chinatown för ”Allt om resor” och idag blir vi kringguidade på sju stycken.


Det är inte alls så enformigt som det kan låta för alla har de sina distinkta profiler. Re är retro i starka färger, Scarlet är syndigt och Berjaya kolonialt. New Majestic har badkar ute på balkongen och Hotel 1929 är det inga amerikaner som bor på för rummen är för kompakta. Men ack så häftiga! Vi blir väl omhändertagna, jag reportern och Tomas assistenten, och jag lyckas tigga till mig gratis vattenflaskor överallt. Roligt med lite annan typ av turistande än vad vi brukar ägna oss åt och SÅ mycket finns det inte att se i Singapore. Det är inte som Bangkok eller New York utan en ganska råddig stad med få ordentliga sights. Men visst är det roligt med skyskraporna, djungelträden, de gamla handelshusen och den kinesiska, malaysiska och indiska blandningen på allt. Efter åtta timmars kringvandrande i en sån stad blir man mör, nu blir det som vanligt bukit gombak hemma på rummet!

Inga kommentarer: