måndag 16 mars 2009

Att resa med människa

Idag har Tomas gjort tre oförlåtliga saker:

1. Vårt flyg gick sju på morgonen vilket gjorde att vi fick gå upp fyra. Vi la oss att sova på dagen när vi kom fram till hotellet i Siem Reap men Tomas ställde klockan en timme tillbaka istället för en timme fram. Helt i onödan gick vi alltså upp två timmar innan utflykten till templet.

2. För att gottgöra det gick Tomas ut på stan för att köpa mat åt mig. Ris, menade jag, ris och mat är samma ord på en del sydasiatiska språk och i Malaysia kunde man inte gå många meter utan att hitta en försäljare som stekte upp det mesta. Tomas, skämtsamt: åh, jag kommer inte klara det. Jag: då får jag väl skriva en skylt åt dig där det står att du vill ha en skål ris och så får du sitta på gatan tills du får den. Jag skrev inget, Tomas kom hem utan ris. Sedan när vi gick ut fanns det massor av ris, överallt. Tomas: men de fanns inte då! Tror du mig? Ja, det gör jag. Uteserveringar brukar växa fram på kvällen, det är lugnt.

3. Tomas köpte ett clicknet-kort, ungefär som ett telefonkort fast för internet. Det fanns en grå yta ovanpå koden som han skrapade bort. Bara det att koden skrapades bort den också, för man skulle dra av den grå biten, inte skrapa.


Åh, allt detta är helt ok. Själv hade jag inte ens hittat tillbaka till hotellet eller kommit ihåg att vänta på storbagaget vid rullbandet på flygplatsen eller kunnat betala någonting för det jag stirrade mig blind på var inte siffror utan ett ornament, siffrorna stod några centimeter längre bort på sedeln.

Inga kommentarer: