fredag 4 juli 2008

Himmelriget

Danskjävlar! Tomas och jag börjar larva oss redan vid Hannover. Vi ska till Danmark och där pratar folk inte, de gör läten. Danska barn lär sig tala senare än andra barn för språkljuden är så otydliga, det är sant. Vaeää!! skriker Tomas till mig. Vatten, han vill ha vattenflaskan men jag fattar inte. Tomas tittar bekymrat på mig: ”Hur ska du klara dig i Danmark?”

Färjan från Puttgarden till Rödby tar en timme och kostar 60 euro. 5 euro billigare än från Corfu till Italien. Framför oss i kön står en bil tung av Tuborg och inne på båten är det schnitzelrally, alla ska ha panering med remoulad från kantinen. Tomas säger att remoulad är ett grundämne.

Vi kör på Lolland bland fält och tegelhus i ett ständigt déjà vu. Det är fina landskap, så varför inte upprepa den vinnande formeln? Tillfredställande folktomt är det också och jordgubbarna är goda. Vi köper dem, det vill säga stoppar in pengar i sparbössor och tar det vi vill ha. Huset bredvid det obemannade fruktståndet är också till salu. Det är kanske bara att stoppa in en bunt sedlar i brevlådan och flytta in? Ett helt land med färdigt allting ligger bara och väntar på människor.

Inga kommentarer: