torsdag 4 juni 2009

Kulturhuset – Sakernas tillstånd

Ah, det var en underbar vernissage med massor av folk. Mina verk var fint placerade. Det är superroligt att ställa ut på Kulturhuset. Och nu till saken. Kulturhuset har vetat länge att de ska ha utställning. Ändå görs allt i sista sekund.

Dagen innan pressvisningen kommer mitt stora tändstickscollage upp, och som väntat skevar det. Jag har skrivit till två hängningsansvariga vad man ska göra om det skevar, och bett dem vidarebefordra till teknikerna. Nu drar jag det två gånger för teknikerna också. Man kan slå in spikarna tätt vid kanten av collaget så att de håller skivorna mot väggen med sin hatt. Jag pekar och tar ögonkontakt. När jag kommer följande dag är fem skruvar dragna genom collaget.

Nåväl, jag ska visa en film också och det är dags att börja bry sig om den för pressen dricker kaffe på plan tre. Var är min film? Det pekas mot en TV där ”The Day of the Locust” går för fulla muggar, det är inte min film. Under brinnande pressvisning börjar det letas efter min film. Den var i ett bankfack. Nu stoppas den in i dvd-spelaren och ljudet är förskräckligt. En kvinnlig tekniker fattar snabbt vad som hänt. Tjejen som dekorerade har klistrat tidningspapper på TV:n och nu har limmet gått in i högtalarmembranen.

Med proffshastighet monteras det nya högtalare. Namnskyltarna kommer också upp, efter pressvisningen… Men vernissagen var strålande och alla saker hamnade på plats.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen kommentar, annat än: Tänk vad en felringning idag 10/6 från din mobil till min gav mig ett par sköna skratt och leenden (efter hitta.se och så din hemsida) och eftertänksamhet i den stränga vardagen. Bra jobbat. Lycka till, i flyt eller motflyt.../Jörgen

Magdalena Dziurlikowska sa...

Tack Jörgen!